Packar


Ja, ni läste rätt.
Jag har redan börjat packa :-D men det är ju sakerna man inte behöver på två månader som åker ner i lådor redan nu. Ganska snällt mot min sambo tycker jag då det är han som kommer vara hemma med lilleman under flytten, då slipper ju han packa en del ialla fall. Tre flyttlådor med barnsaker har hittills fyllts. :-)





Längtar tills vi flyttar!


Sola och bada & piñacolada


Jag längtar till bikiniväder och badtemperatur.
Jag vill gå i tunna kläder, se grönt gräs och höra fåglarna kvittra. Tror sambon gjorde en riktigt bra val som ska gå på pappaledighet snart och i ett halvår framöver :-) Är mycket avundsjuk! :-)


En bild från länge länge sen :-)


Är alla karlar så här!?


Igår var det bestämt sen ca en vecka tillbaks att jag, sambon och lilleman skulle in till stan på lite ärenden, fika med mamma + att kolla vad för möbler som vi skulle kunna tänkas köpa till nya huset men redan på förmiddagen började han babbla om pokerkväll och sen sa han att han tagit jobbjouren för att det behövdes så att vi måste vara hemma senast kl 18. WTF!?!

Är alla karlar så rädda för att gå i affärer?
Att de redan innan måste boka upp sig på annat så att de har en utsatt tid då de ska vara på hemmaplan igen. Min stubin tog tvärslut och han fick snällt ta och tacka nej till båda. Har man lovat så har man och det var ju ett av kraven för att köpa villa. Att han skulle följa med och köpa samtliga möbler, tavlor och annat som behövdes. Resten av kraven kan vi ta nån annan gång men de flesta innebär mer tid att umgås tillsammans utan tv och dator, så de är inga orimliga saker det handlar om.

Min pappa har världens tålamod med att gå i affärer, så kanske det är en generationsgrej?
Kan ju ta som exempel när jag var i Thailand och skulle shoppa lite babysaker i Korat. Det blev fyra(!) heldagar(!!!) shopping och den femte morgonen frågar pappa om vi inte ska åka in och shoppa lite till, helt allvarlig med att han ville följa med. Kan ju säga att det var riktigt kul shopping och att jag älskar The Mall (gallerian där). 
Fick ihop saker för ca 3,000 sek, hade jag köpt samma saker här hemma hade jag fått betala ca 10,000 kr om jag inte minns helt fel. Såg dessutom att de hade barnvagnar, inte riktiga liggvagnar utan mer sulky/sittvagnar, t.ex. Carena för ungefär 200 sek.

Hmm... sambon läste precis utkastet och anser att jag inte hade sagt att vi skulle titta på möbler.
Men om jag säger att vi ska "titta på saker till huset när vi ändå är i stan"....vad annat kan man ta det som? Shoppa porslinsfigurer? :-P

När kommer instruktionsboken om mannen/kvinnan? Jag tror att den skulle bli en storsäljare då alla skulle vilja ha ett exemplar :-)


Krigshjältar


Det finns tydligen folk som verkligen vågar stå för vad de tycker idag.

Blev riktigt glad när jag läste den här artikeln. De är hjältar i mina ögon.

Mer sånt vill jag läsa om!

 


Woohooo!


I dag skrev vi på köpeshandlingarna

på ett HUS! :-D

så nu blir Gimoborna inte av med oss på ett bra tag :-)


Om bara två månader flyttar vi in!
Vilket just nu känns som en evighet men det går säkert snabbt som attan så jag ska se över om jag redan nu snart kan packa ner onödigheter som urväxta barnkläder och babyleksaker som inte leks med längre så är det gjort. 

Huset är ett enplans med inredd källare. Totalt 4(-5) sovrum, två badrum (ett toppfräscht), bastu, stort kök!, vardagsrum uppe och gillestuga med öppen spis nere. Trädgård med altan och ett inbyggd del där man kan sitta när det är sämre väder.

Längtar tills jag får shoppa möbler och inreda :-) men HUR ska man inreda det?
Funderar lite på att köra det enkelt med ljusa väggar och möbler (förutom sofforna då som ska vara mörkare pga bebis och risken för spill) och sen använda mig av lite färklickar här och där. Egentligen är det bara tvättstugan som måste renoveras lite, resten är ok men man vill ju alltid ändra så att det passar en själv.

Känns kanon!



Babysim


Idag är det dags för babysim eller rättare sagt maxisim då vi är storsimmare numera :-)

Lillen älskar att bada, både hemma i badkaret och i babysimmets varma bassäng.
Så fort vi kommer inom synhåll från poolen så spänner han hela kroppen och viftar med armarna, otålig på att få komma ner i vattnet till alla kompisarna och leksaker. Som mamma tycker jag att det är ett helt underbart sätt att umgås på.
Just nu håller vi på att bla lära oss att hålla fast i kanten. Det går lite si så där. Ena gången är greppet stenhårt och lillen nästan lyfter hela kroppen ur vattnet och en annan gång är koncentrationen inte alls där den ska vara så då har man inte ens tid för mer än att precis nudda kanten med fingertopparna :-)

En del som hör ordet babysim går upp i taket och anser att bebisen inte har nåt utbyte av att "bli tryckt under vattnet" och jag är verkligen ledsen för deras erfarenheter av inkompetenta personer som kallar sig babysimlärare. 

I riktigt babysim ska man lyssna på sin bebis.
Där finns det inget man måste göra (förutom att bada då ;-)) och inget man ens måste prova på. Allt ska vara på bebisens villkor. Det den ena gillar kanske inte passar för den andra osv och det får man som förälder anpassa sig till precis som utanför bassängen.

Babysim ska helt enkelt vara en bra upplevelse rakt igenom, för både barn och föräldrar.




Imorgon kanske det smäller :-)


Imorgon är en spännande dag

mer än så säger jag inte

God natt på er ;-)



Tävla och bli resereporter




Nu kan du också tävla med Solresor och bli resereporter för en vecka,
på ett fyrstjärningt all-inclusive hotell på Cypern i Maj.

Det enda man behöver göra är att klicka på den här länken

Till Solresors tävling!

Fylla i dina kontaktuppgifter, blogga om tävlingen och skriva vad ditt drömresemål är.

Det kan inte bli enklare! :-)





Mitt drömresemål är Azorerna    
    



Underbar natur, bra klimat, sol, stränder och massor att se.





Vad är ditt drömresemål?





Uppsala eller Gimo? Villa eller lägenhet?

Idag mår jag lite yttepytte bättre än i går.
Det känns skönt men jag vill ju vara i topptrim och må kanon som jag brukar.

På hemmafronten så är det lite spännande just nu då vi just nu håller på att bestämma oss för vart vi ska slå oss ner (Uppsala eller Gimo) och om det blir villa eller lägenhet.
Stannar vi i här i byn så ska det vara i en villa, lägenheterna här faller oss inte riktigt i smaken standardmässigt och hyran är för hög och att köpa en lägenhet här känns inte värt det då även de hyrorna är för höga för att det ska kännas som om det är värt det.

Helt ärligt kan jag ju säga att jag inte trivs så bra alls i Gimo. Om det inte vore för öppna förskolan så skulle jag inte ha något socialt liv alls och det har förpestat en stor del av min mammaledighet. Jag har bytt nummer med ett par mammor där och föreslagit promenader och fika men det har bara runnit ut i sanden.
Som tur är har jag hittat på ett gäng mammor i Uppsala med barn i samma ålder som är väldigt trevliga att umgås med och dessutom träffas regelbundet på fika och lekdejter. Det är jättekul att ses så, tyvärr är det ju en bit att åka så jag hoppas att vi även efter jag har börjat arbeta kommer orka/hinna åka och träffa dem.

Kul att pendla både för jobb och socialt umgänge :-P


Mina snurriga tankar:
Samtidigt är ju Gimo rätt bra som ort att växa upp på och Uppsala kanske lite mindre bra beroende på vart man bor. Vi har ju inte tänkt bo mitt i smeten om det blir där. Sen finns det mycket mer att göra i Uppsala på fritiden än vad det finns här. Här vågar man släppa ut barnen att leka på gården lite vind för våg, det skulle man nog inte göra på samma sätt i stan. Här finns ett utomhusbad på gångavstånd, det blir inte så i stan. Där är det närmare till mitt arbete, min släkt och mina intressen - Här är det närmare till allt sånt för sambon. Villa = bra med utrymme men risk för stor kostnad om något går sönder. Lägenhet = mindre utrymme men inga större överraskningar ekonomiskt.



Allt detta snurrar runt i mitt huvud just nu. Svåra val....

Profilbild?

Har försökt och försökt men ingen profilbild vill komma upp. Tar nya tag med det imorgon om jag orkar och har tid.

God natt så länge bloggen

Gamla mobiler och älskad farbror

Håller på att gå igenom tre gamla mobiler jag hittade när jag städade.
Ska spara de filer jag vill ha och radera resten, sen ska jag sälja dem till ett företag som vill ha begagnade mobiler. Ska få mer än 500 kr för den ena fossilen :-D Jippie!



Ialla fall är det väldigt roligt att gå igenom gamla bilder och sms.
Det värmer i hjärtat av att läsa många av dem, en del skrattar man gott åt och andra skäms rätt bra av :-)
Tyvärr(?) halkade jag över det värsta sms:et jag någonsin har fått.

Det var den 1/6 2006 kl 07:23 och sms:et lyder:
Stig dog i natt stora
kropps pulsådern brast.


Jag kommer precis ihåg vart jag var.
Stod på jobbet utanför matsalen(tillskottet) där jag skulle ta en kopp choklad och sen gå ut och röka, när jag hörde att jag fick ett sms. Jag stannade till och läste. I samma stund som jag var klar, kom en arbetskompis förbi och frågade hur jag mådde, jag berättade om sms:et och hon skickade tack och lov hem mig medans hon underättade min chef.

Stig var min farbror.
Han var den som bannade oss ungar i sommarstugan om vi kom och ville bada mitt i middagen (som skulle ätas i lugn och ro ute på gräsmattan), han skickade upp oss igen om vi inte hade flytväst på bryggan och han var ofta rätt barsk av sig men trots det så älskade vi ungar honom samtidigt hade vi största respekt för honom :-) Tillsammans med honom och min pappa lärde vi oss tusentals nyttiga saker om allt mellan himmel och hav och vi hörde säkert hundra berättelser om hur de hade varit när de var yngre och alla hyss de hittat på.

Det värmer i hjärtat att tänka på stugan, farbror Stig och alla minnen jag har därifrån. I mina tankar går han omkring på gräsmattan i himlens Långalma och fixar, precis som han gjorde när jag var liten.

Torsdag och inställd vägning

Skulle iväg och väga lillen idag på morgonen men eftersom sambon också är krasslig nu (hade tänkt skicka honom och lilleman) så får vi vänta med det. Vill ju inte smitta ner de andra bebbarna uppe på öppna förskolan.

Mår jag bättre idag? Nope
Hostade jag hela natten? Nej tack och lov för Noskapin (eller hur det nu stavas)
Känner jag mig mer död än levande? Ja

Fy f*n vilken tråkig bloggstart
bara gnäller om min jäkla förkylning hela tiden :-P




Eftersom jag inte har någon inspiration alls idag så tänker jag leta reda på en sån där lista som brukar vandra runt på bloggarna och fylla i till senare idag så får ni lite hum om vad jag är för en.


Hej så länge
*vinkar till mamma, Lina och alla andra nyfikna från facebook* ;-)

Jag avskyr att vara sjuk!

Jag är sjuk.
Tokförkyld, hostig, snuvig, febrig och j*vligt täppt i hela pallet. Dessutom helt kass i kistan med(?)
 
Det är så illa att karln fått stanna hemma från jobbet i tre dagar men imorgon kanske han får gå till sitt arbete och knega lite istället för att ta hand om bebben och mig.

Jag hoppas att jag får sova utan att hosta lungorna ur mig inatt, men tyvärr ser det inte ljust ut på den punkten. :-(


Go´natt!

Testing testing!

Testar det här med bloggande för första gången,
så nu är det till att lära sig hur en helt ny värld med bloggare, inlägg, kommentarer och bilder fungerar.

Dyker direkt upp frågor innan jag ens har hunnit posta det första inlägget.
T.ex. Vad är pingback för något? Hur får jag en snygg blogg med lite personlig touch? Och vad i hela världen ska jag skriva? :-) Många frågor och det mesta får väl framtiden utvisa.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0