Babysim


Idag är det dags för babysim eller rättare sagt maxisim då vi är storsimmare numera :-)

Lillen älskar att bada, både hemma i badkaret och i babysimmets varma bassäng.
Så fort vi kommer inom synhåll från poolen så spänner han hela kroppen och viftar med armarna, otålig på att få komma ner i vattnet till alla kompisarna och leksaker. Som mamma tycker jag att det är ett helt underbart sätt att umgås på.
Just nu håller vi på att bla lära oss att hålla fast i kanten. Det går lite si så där. Ena gången är greppet stenhårt och lillen nästan lyfter hela kroppen ur vattnet och en annan gång är koncentrationen inte alls där den ska vara så då har man inte ens tid för mer än att precis nudda kanten med fingertopparna :-)

En del som hör ordet babysim går upp i taket och anser att bebisen inte har nåt utbyte av att "bli tryckt under vattnet" och jag är verkligen ledsen för deras erfarenheter av inkompetenta personer som kallar sig babysimlärare. 

I riktigt babysim ska man lyssna på sin bebis.
Där finns det inget man måste göra (förutom att bada då ;-)) och inget man ens måste prova på. Allt ska vara på bebisens villkor. Det den ena gillar kanske inte passar för den andra osv och det får man som förälder anpassa sig till precis som utanför bassängen.

Babysim ska helt enkelt vara en bra upplevelse rakt igenom, för både barn och föräldrar.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0